Paters van de Heilige Harten

Met het project Damiaan Vandaag willen de Paters van de Heilige Harten, in nauwe samenwerking met andere partners, de figuur van Damiaan en zijn actuele en inspirerende erfenis levend houden. Damiaan Vandaag draagt zorg voor het materiële en immateriële erfgoed van Damiaan. Het Damiaandocumentatie- en informatiecentrum en Damiaanarchief in Leuven bewaart, verzamelt en ontsluit het Damiaanerfgoed voor een breed publiek.

Via een educatief aanbod voor scholen en jeugdgroepen, inspiratie- en bezinningsmomenten voor jong en oud en solidariteitsactiviteiten draagt Damiaan Vandaag Damiaanwaarden zoals inspiratie, openheid, dialoog, gastvrijheid, respect, solidariteit en inzet uit in de hedendaagse samenleving. In de geest van Damiaan wil Damiaan Vandaag zo over grenzen heen mensen samenbrengen, inspireren en engageren. Damiaan Vandaag is actief in het Damiaancentrum in Leuven, in het Damiaanmuseum in Tremelo en ook op locatie in scholen, parochies en bezinningscentra.

www.damiaanvandaag.be

Genezen werkt aanstekelijk

Damiaanactie is een medische ontwikkelings-ngo die strijdt voor een wereld zonder lepra, tuberculose en andere infectieziektes zoals leishmaniasis. De organisatie spoort getroffen personen op, behandelt hen, en zorgt ervoor dat zij hun plaats in de maatschappij weer terugvinden. Damiaanactie zet ook in op onderzoek, opleiding en het informeren en sensibiliseren van de bevolking.

www.damiaanactie.be

Gemeente Tremelo

Welkom in Tremelo. Het geboortedorp van grootste Belg Pater Damiaan. Maar ook van legendarische veldrijders. En vooral: een mooie, gezellige gemeente.

Ontdek Tremelo vanuit het Damiaanmuseum aan de Dijle of vanuit het Sven Nys Cycling Center op de Balenberg. Langs mooie natuurgebieden of de gezellige winkelstraat.

Trek vanuit Tremelo het heuvelachtige Hageland in. Een prachtige streek voor genieters, wandelaars en fietsers.

www.tremelo.be

Toerisme Vlaams-Brabant vzw

De provincie Vlaams-Brabant zet elk jaar sterk in op toerisme. Toerisme is immers economie. Door het actief inzetten op de ontwikkeling van het toeristisch-recreatief aanbod en de promotie ervan proberen we zo veel mogelijk bezoekers naar onze mooie provincie te lokken. Maar toerisme heeft ook een sociale rol, niet in het minst voor de Vlaams-Brabanders zelf. Een recreërend mens is een gelukkig mens en we doen er dan ook alles aan om ons recreatief aanbod veilig te stellen en verder uit te bouwen.

Met Pater Damiaan heeft onze provincie een boegbeeld om trots over te zijn. En dat mag gezien worden. Onze ‘Grootste Belg’ verdient de aandacht die hij krijgt met een prachtig nieuw belevingscentrum in zijn geboortehuis te Tremelo. Een initiatief dat elke bezoeker, jong en oud, zal inspireren en waaraan Toerisme Vlaams-Brabant vzw dan ook met plezier zijn volle steun verleent.

www.toerismevlaamsbrabant.be

Herita Netwerk Open Monumenten

Het Damiaanmuseum is partner in het Netwerk Open Monumenten van Herita.

Samen willen we iedereen fan maken van erfgoed en warm maken om monumenten te bezoeken.

Als Herita-lid krijg je voortaan korting bij een bezoek aan het Damiaanmuseum. Je betaalt 5 euro (ipv 7 euro) bij vertoon van je Herita-lidkaart aan het onthaal.

Lid worden van Herita kan gratis via www.herita.be.

www.herita.be