Damiaanrun 2020: Vettiger én prettiger!

Kom op 21 mei 2020 van 10u tot 16u met je gezin, vrienden of collega’s mee klauteren en klimmen, joggen en springen, kruipen en wringen voor Damiaan.

De route (3 of 5 km) is toegankelijk en haalbaar voor iedereen en neemt je mee op avontuur in Damiaans geboortestreek. Ga voor de family waves (vanaf 6 jaar) of friends waves (vanaf 14 jaar). Startend aan de handen van Damiaan, dwars doorheen de Damiaansite, door prachtige natuur, langs de Dijle en over en door de Laak.

Na je run geniet je samen met je familie, vrienden en supporters tijdens het volks- en wereldfeest van een hapje en drankje, leuke kinderanimatie, marktstandjes, enz.

Plezier, spektakel en sfeer verzekerd t.v.v. Huize De Veuster en Damiaanactie!

Doe jij ook mee?

Schrijf je snel in!

De plaatsen zijn beperkt!
Schrijf je hier in!

Overwin de hindernissen samen met je kinderen.
Maar ga er niet vanuit dat dat voor jou makkelijker wordt dan voor hen!

Trek er op uit met je gezin en neem gerust wat vriendjes mee! Samen op avontuur door gebouwen en natuur en natuurlijk over-onder-door leuke, uitdagende  obstakels.

 • Voor iedereen? Tuurlijk! Tijdens de run kies je voor de tocht van 3 km of de nog meer avontuurlijke tocht van 5 km. Alle obstakels zijn toegankelijk en je kan natuurlijk altijd eentje skippen. Alle helden vanaf 6 jaar gaan zich super goed amuseren! En of je loopt of wandelt… dat kies je helemaal zelf. Er is geen tijdsopname. Deelnemen is dus écht belangrijker dan winnen :-).
 • Mogen kinderen alleen deelnemen? Vanaf 14 jaar wel! Dan schrijf je je best in voor de Friends Waves. Voor kinderen van 6 tot 14 jaar voorzie je best een begeleider per 2 kinderen.

Samen runnen met je vrienden of vriendinnen?
Dat wordt geweldig!

Ga met je vriendengroepje op avontuur door gebouwen en natuur en natuurlijk over-onder-door leuke, uitdagende obstakels.

 • Voor iedereen? Tuurlijk! Tijdens de run kies je voor de tocht van 3 km of de nog meer avontuurlijke tocht van 5 km. Alle obstakels zijn toegankelijk en je kan natuurlijk altijd eentje skippen. Alle helden vanaf 6 jaar gaan zich super goed amuseren! En of je loopt of wandelt… dat kies je helemaal zelf. Er is geen tijdsopname. Deelnemen is dus écht belangrijker dan winnen :-).
 • Maar toch uitdagend? ‘t zal wel zijn! De uitbreiding van 2 km stuurt je trouwens dieper de natuur in, waar enkele extrastoere hindernissen op je wachten.
 • Mag iedereen deelnemen? Uiteraard! Als je minstens 14 jaar bent, tenminste! Met jongere helden kies je beter voor de Family Waves en voorzie je best een begeleider per 2 kinderen.

Huize De Veuster

Waar we het voor doen!


Alle opbrengsten van de Damiaanrun gaan integraal naar het goede doel.

Huize De Veuster is een dagopvang voor volwassen mannen en vrouwen, met mentale en/of meervoudige beperkingen en bijkomende gedragsproblematiek. Ze stellen hun voorziening speciaal open voor gebruikers die nergens anders terechtkunnen. Zolang wij de zorgvraag van de gebruiker kunnen beantwoorden, bieden zij een thuis voor het verdere leven aan. Hier ontdek je alles over hun onmiskenbaar belangrijke werk.

Damiaanrun

Wat je nog moet weten!


Wanneer? Op donderdag 21 mei (hemelvaart)! Je startuur kies je zelf, wanneer je je tickets bestelt. Wees er wel snel bij, want de plaatsen per “wave” zijn beperkt.

Waar? Aan het Damiaanmuseum, op de Damiaansite in Ninde (Tremelo). Er is (beperkt) parking, maar kom beter met de fiets of het openbaar vervoer (halte Keerbergen Pater Damiaanstraat)

En na de run? Blijf je gezellig hangen natuurlijk! Naast de Damiaanrun zijn er tal van andere activiteiten op de site. De Damiaanrun is onderdeel van Damiaan Beweegt, het solidariteitsfestival dat ook jou beweegt.

Nog niet overtuigd? Alle deelnemers krijgen (naast de leukste dag van hun leven!!!) een stevige opwarming voor, en een deugddoende douche na de run. Een mooi aandenken voor alle “survivors” mag natuurlijk niet ontbreken!

En delen maar! Laat ons hier zeker even weten dat je komt. We kijken uit naar je foto’s met #damiaanrun!

Damiaan Beweegt!

Het solidariteitsfestival dat ook jou beweegt!


Damiaan Beweegt is het solidariteitsfestival waar je een wereldfeestmarkt vindt, een kinderboerderij, verschillende drank- en eetstandjes, een volkstent met optredens, springkastelen, kinderanimatie, … Je kan die dag ook verschillende wandelingen en fietstochten maken en natuurlijk kan een bezoekje aan het Damiaanmuseum niet ontbreken! En ja hoor, ook het museumbezoek met leuke zoektocht is tof om met het gezin te doen!

Meer info vind je hier!

Programma

Doorheen de dag


Wandelen met Damiaan

 • Vlinderzoektocht: doorlopend – 4 km
 • Natuurwandeling: doorlopend – 8 km
 • Damiaanwandeling: doorlopend – 12 km
 • Trilveenwandeling met gids: 10u en 13u – +-2u

Fietsen met Damiaan

 • Recreatieve route: doorlopend – 45 km

Gratis festival!

Deelname activiteit: 5 euro


Feesten met Damiaan

 • Volkstent met optredens, lekker eten en frisse (maar ook warme) drankjes
 • Wereldfeestmarkt met kinderboerderij, marktkraampjes, hapjes en drankjes
 • Doorlopend kinderanimatie en Vlaamse kermis met volksspelen, springkastelen, …

En een vleugje cultuur…

 • Bezoek het Damiaanmuseum!