Damiaanrun 2024: Nog leuker en nog meer obstakels :-) !

Damiaan Beweegt en de Damiaanrun gaan dit jaar door op zondag 5 mei, aan het Damiaanmuseum in Tremelo.

Kom op zondag 5 mei van 9.30u tot 16u met je gezin, vrienden of collega’s mee klauteren en klimmen, joggen en springen, kruipen en wringen voor Damiaan.

De route is toegankelijk en haalbaar voor iedereen en neemt je mee op avontuur in Damiaans geboortestreek. Ga voor de family waves (vanaf 6 jaar) of friends waves (vanaf 14 jaar). Startend het Damiaanmuseum, dwars doorheen de Damiaansite, door prachtige natuur, langs de Dijle en over en door de Laak. Het parcours afleggen duurt ongeveer 1,5 à 2 uur.

Na je run geniet je samen met je familie, vrienden en supporters tijdens het volks- en wereldfeest van een hapje en drankje, leuke kinderanimatie, marktstandjes, enz.

Plezier, spektakel en sfeer verzekerd voor het goede doel!

De Damiaanrun is onderdeel van Damiaan Beweegt, het solidariteitsfestival dat ook jou beweegt! Op dit gratis festival geniet je van muziek, (kinder)animatie, hapjes en tapjes en kan je leuke wandelingen, fietstochten of een vesparit doen!

Doe jij ook mee?

Schrijf je snel in!

De plaatsen zijn beperkt!
Schrijf je nu in voor de Damiaanrun 2024!

Damiaan Beweegt!

Het solidariteitsfestival dat ook jou beweegt!


Damiaan Beweegt is het solidariteitsfestival waar je een wereldfeestmarkt vindt, verschillende drank- en eetstandjes, een volkstent met optredens, springkastelen, kinderanimatie, … Je kan die dag ook verschillende wandelingen en fietstochten maken en natuurlijk kan een bezoekje aan het Damiaanmuseum niet ontbreken! En ja hoor, ook het museumbezoek met leuke zoektocht is tof om met het gezin te doen!

Ga je voor de Damiaanrun? Lees dan hieronder verder!

Meer info vind je hier!

Programma

Doorheen de dag


Wandelen

 • Gezinsspeurtocht: doorlopend – 4 km
 • Wandeling: doorlopend – 8 km

Fietsen

 • Fietstocht – 35 km

Cruisen

 • Vespa- en mototocht – 75 km

Gratis festival!

Deelname activiteit: 5 euro
(wandeling, fietstocht, vesparit)


Feesten

 • Volkstent met optredens, lekker eten en frisse (maar ook warme) drankjes
 • Wereldfeestmarkt met marktkraampjes, hapjes en drankjes, (voor)leeshoekje, animatie, …
 • Doorlopend (kinder)animatie …

En een vleugje cultuur…

 • Bezoek het Damiaanmuseum!

Overwin de hindernissen samen met je kinderen.
Maar ga er niet vanuit dat dat voor jou makkelijker wordt dan voor hen!

Trek er op uit met je gezin en neem gerust wat vriendjes mee! Samen op avontuur door de Damiaansite, natuur en natuurlijk over-onder-door leuke, uitdagende  obstakels.

 • Voor iedereen? Tuurlijk! Alle obstakels zijn toegankelijk en je kan natuurlijk altijd eentje skippen. Alle helden vanaf 6 jaar gaan zich super goed amuseren! En of je loopt of wandelt… dat kies je helemaal zelf. Er is geen tijdsopname. Deelnemen is dus écht belangrijker dan winnen :-).
 • Mogen kinderen alleen deelnemen? Vanaf 14 jaar wel! Dan schrijf je je best in voor de Friends Waves. Voor kinderen van 6 tot 14 jaar voorzie je best een begeleider per 2 kinderen.

Samen runnen met je vrienden of vriendinnen?
Dat wordt geweldig!

Ga met je vriendengroepje op avontuur door de Damiaansite, natuur en natuurlijk over-onder-door leuke, uitdagende obstakels.

 • Voor iedereen? Tuurlijk! Alle obstakels zijn toegankelijk en je kan natuurlijk altijd eentje skippen. Alle helden vanaf 6 jaar gaan zich super goed amuseren! En of je loopt of wandelt… dat kies je helemaal zelf. Er is geen tijdsopname. Deelnemen is dus écht belangrijker dan winnen :-).
 • Maar toch uitdagend? ‘t zal wel zijn! De uitbreiding van 2 km stuurt je trouwens dieper de natuur in, waar enkele extrastoere hindernissen op je wachten.
 • Mag iedereen deelnemen? Uiteraard! Als je minstens 14 jaar bent, tenminste! Met jongere helden kies je beter voor de Family Waves en voorzie je best een begeleider per 2 kinderen.

Damiaan inspireert!

En blijft inspireren...


Alle opbrengsten van de Damiaanrun gaan integraal naar het goede doel.

Damiaanmuseum houdt de inspiratie van Damiaan levend en actueel. Het museum loodst je doorheen de verschillende periodes in het leven van onze Grootste Belg en toont dat Damiaan ook vandaag een bron van inspiratie is. Bezoek het Damiaanmuseum.

Huize De Veuster is een dagopvang voor volwassen mannen en vrouwen, met mentale en/of meervoudige beperkingen en bijkomende gedragsproblematiek. Ze stellen hun voorziening speciaal open voor gebruikers die nergens anders terechtkunnen. Hier ontdek je alles over hun werking.

Woonzorgcentrum Damiaan biedt een professionele en gerichte zorgverlening voor personen met een sociale, lichamelijke en/of mentale zorgvraag. Hiervoor werken zij met deskundige medewerkers die vanuit een totaal mensbeeld rekening houden met het levensverhaal van elk. Hier leer je hun werking kennen.

Damiaanactie is een Belgische medische non-profitorganisatie die zich inzet voor mensen met lepra, tuberculose en andere ziektes die vooral de kwetsbaarste bevolkingsgroepen treffen. Hier ontdek je alles over hun onmiskenbaar belangrijke werk.

Damiaanrun

Wat je nog moet weten!


Wanneer? Op zondag 5 mei. Je startuur kies je zelf, wanneer je je tickets bestelt. Wees er wel snel bij, want de plaatsen per “wave” zijn beperkt.

Waar? Aan het Damiaanmuseum, op de Damiaansite in Ninde (Tremelo). Er is (beperkt) parking, maar kom beter met de fiets of het openbaar vervoer (halte Keerbergen Pater Damiaanstraat)

En na de run? Blijf je gezellig hangen natuurlijk! Naast de Damiaanrun zijn er tal van andere activiteiten op de site. De Damiaanrun is onderdeel van Damiaan Beweegt, het solidariteitsfestival dat ook jou beweegt.

Nog niet overtuigd? Een mooi aandenken voor alle “survivors” mag natuurlijk niet ontbreken!

En delen maar! Laat ons hier zeker even weten dat je komt. We kijken uit naar je foto’s met #damiaanrun!